Skip to content

Hoe ga ik te werk?

Neem direct contact met me op

Begeleidingsgesprek
Door te werk te gaan vanuit persoonlijke betrokkenheid met als uitgangspunt het werken vanuit je eigen kracht, blijft het initiatief tot ontwikkeling en verandering bij jou. Als therapeut en coach heb ik een faciliterende rol bij het beantwoorden van je vraag en behalen van je doel zodat er een verbetering ontstaat. Ik ondersteun je in het herkennen van disfunctionele (on)bewuste patronen en help je om deze te veranderen. Door reflectie en onderzoek kom je tot inzichten en gaat het een veranderproces in gang zetten. Een mooi vertrekpunt hiervoor is dat je mag inbrengen wat er voor jou op dat moment speelt. 

Therapie is een investering in jezelf. Een traject waarin je op zoek gaat naar verbeterpunten, je groei door ontwikkeling, je kwaliteiten en wat gaat er al goed ofwel je sterke punten om jezelf en je relatie te verbeteren. 

Mijn ervaring is dat je na een eerste gesprek al tot inzichten komt waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Beschouw relatietherapie niet als een bezoek aan de huisarts waarbij men bij een eenmalig bezoek een recept krijgt en weer vertrekt voor een langere tijd. Zo kan ik stellen dat relatietherapie een intensief traject is, waarbij inzet en investering in jezelf nodig zijn. Het geeft je een stevige basis in de relatie en komt tot een succesvolle verandering voor op de langere termijn. 

Een begeleidingsgesprek duurt een uur.

 

Het startgesprek
Het startgesprek vind plaats in mijn praktijk of online en vooraf aan het begeleidingsgesprek. Tijdens het startgesprek zullen we een concreet doel formuleren waar u (en uw partner) aan wil gaan werken. Om u niet voor onnodige en praktische zaken te laten betalen vraag ik vooraf nog een gegevens- en informatieformulier met vragen in te vullen als voorbereiding op het startgesprek. Zo bent u samen met mij efficiƫnt aan het werk.

Daarbij dient het startgesprek ook als een kennismaking met mij en vind ik belangrijk dat we het met elkaar eens zijn over de wijze waarop we met elkaar te werk gaan en het doel. Daarbij zal ik u alvast enkele tips en handvatten geven aan u (en uw partner) waarmee u direct aan de slag kunt gaan. Een nieuw perspectief van het probleem kan hierbij helpen. 

Aan het einde van dit gesprek bespreken we of we een vervolggesprek plannen of dat het bij een startgesprek blijft. Mogelijk verwijs ik u door.

Het startgesprek duur 30 minuten.