Skip to content

Individuele coaching

Neem direct contact met me op

Het doel van coaching is je te helpen bewust te worden van waar je nu staat en wie je bent. De begeleiding is gericht op jouw privésituatie waar aandacht is voor jou en jouw omgeving.

In elk gesprek krijg je ruimte, mag je jezelf zijn en kun je ook gewoon even op adem komen. Voorop staat wie je bent als mens en wat jouw verhaal is.

Het ontstaan van persoonlijke eigenschappen, waarden en normen liggen veelal in het gezin van herkomst, maar kunnen zich ook ontwikkeld hebben tijdens de puberteit of volwassenheid door (ernstige) gebeurtenissen. Dit zijn ook de eigenschappen of persoonlijkheidskenmerken die niet voldoen aan het ideaalplaatje van jezelf of het plaatje dat je wilt dat anderen van jou hebben. Denk hierbij aan woede-uitbarstingen, angst of verdriet. Deze processen kunnen zich bewust of onbewust afspelen en nemen we mee in wie en hoe we zijn als mensen. Bij het onderzoeken van deze processen kun je tot de conclusie komen dat ze averechts werken. Denk bijvoorbeeld aan ‘doorzettingsvermogen’. Een doorzetter kan geleerd hebben om niet op te geven en door te blijven gaan. Dit heeft de doorzetter ver gebracht, maar werkt mogelijk in zijn nadeel wanneer de situatie vraagt te ontspannen of te relativeren. Bij het onderzoeken van eigenschappen die je hebben gediend en je nu in de weg staan, ga je op zoek naar kwaliteiten die je kunnen helpen om een goede balans te vinden tussen bijv. ‘doorzetten’ en ‘ontspannen’.

Wat er gebeurt in onze gedachten, gevoelens en omgeving heeft ook effect op ons lichaam. Denk bijvoorbeeld aan stress of onrust dat zich vastzet in je rug of buikpijn veroorzaakt. Aandacht voor lichaamsgericht werk kan een onderdeel van de coaching zijn.

Voor wie is individuele coaching?

Mijn coaching is voor mensen die vanuit een coachende en therapeutische setting willen werken aan persoonlijke vragen of problemen.

Voorbeelden:

  • Ik zit niet lekker in mijn vel
  • Ik ben niet gelukkig
  • Ik voel me boos, verdrietig of angstig
  • Ik ervaar weinig controle over mijn leven
  • Ik voel mij niet stevig genoeg in mijn schoenen staan
  • Ik weet niet wat ik wil met mijn leven