Skip to content

Over Be Content

Drijfveer achter Be Content

“Wat wil je later worden?”

Op deze vraag antwoordt bijna iedereen met een beroep, echter kan deze vraag ook betrekking hebben op een gevoelstoestand. ‘Be Content’ betekent letterlijk ‘wees content’ of ‘content zijn’. Voor mij betekent content zijn; ‘kijkend door de eigen ogen tevreden over de inhoud’. Een wens van mij die mij richting geeft. Hierbij vind ik het belangrijk stil te staan bij positieve veranderingen en successen, én deze te vieren. Mijn doel is om anderen te ondersteunen bij het vinden van een duurzame oplossing of verlichting van het probleem.

Mijn motivatie om te werken met mensen en hen te begeleiden naar een positieve verandering komt voort uit mijn eigen verander- en ontwikkelproces. Voor mijn eigen professionaliteit kreeg de uitdrukking “je bent je eigen instrument” pas echt waarde toen ik mij bewust werd van mijn eigen (ongewenste) patronen. In patronen bevinden zich kwaliteiten, maar er kunnen ook niet-helpende patronen zijn die een interne strijd leveren en zich manifesteren in conflicten met de omgeving.

Het is niet vanzelfsprekend dat verandering zomaar optreedt of vanzelf ontstaat. Om weer rust te vinden in mijzelf en mijn omgeving moest ik naar mijzelf kijken. Ik moest hulp vragen en mezelf kwetsbaar opstellen. Ik heb geleerd van de momenten van inzicht, die hebben bijgedragen aan de positieve verandering. Ik ben ervan overtuigd dat, als je bereid bent om naar de (soms) pijnlijke eigenschappen van jezelf te kijken, er verandering kan optreden.

Een belangrijke drijfveer van Be Content is om de ander de ruimte te geven te mogen groeien en ontwikkelen. Dit kan zijn als professional, als partner, maar vooral als mens. Dit is mijn persoonlijke drijfveer en neem ik mee in mijn werk. Het draagt bij aan het ontwikkelen van een persoonlijke en professionele leeromgeving waarbij je mag leren van fouten. Mijn ervaring is dat het hoogste leerrendement komt uit de fouten die gemaakt zijn.

Wie ben ik

Mijn naam is Paul Moonen en ik woon samen met mijn partner en onze zoon in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Na afronding van de HBO-opleiding Social Work in 2008, ben ik gaan werken met zowel jongeren als volwassenen, (kinderloze) partners, gezinnen en ouders. Daar is mijn ambitie ontstaan om mensen te begeleiden bij het vinden van hun ontwikkelmogelijkheden en hun potentieel eigen te maken. In mijn werk heb ik de taak mensen te begeleiden naar een positieve verandering waarbij eigen regie of persoonlijk leiderschap centraal staat.

Mijn streven om mijzelf te blijven ontwikkelen als coach en trainer heeft ertoe geleid dat ik in 2018 ben gestart met de driejarige Post-HBO opleiding ‘Professionele Communicatie’ van Phoenix opleidingen te Utrecht. Phoenix opleidingen is erkend door Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs in Nederland als Post HBO opleidingsinstituut. Bij afronding van de opleiding in juni 2021 ontvang ik het erkende Post-HBO diploma en word ik opgenomen in het CPION bewaakte Abituriëntenregister.

Ik ben gespecialiseerd in de Transactionele Analyse, het Neurolinguïstisch Programmeren en het systemisch werken. Hiervoor zal ik tevens een erkend TA-certificaat en NLP Practitionercertificaat ontvangen.


Ik ben als coach aangesloten bij NOBCO, Nederlandse Orde van Beroepscoaches.